Roger's Reiseblogg

Roger's Reiseblogg

11.02-2014

ASIAPosted by Roger Tue, February 11, 2014 03:09:08

Fortsatt blir det kun i det våte element, og den 10.02-2014 var det dykking igjen. Dette er jo som jeg alltid har gjort, skriver blogginnlegg en og to dager i forkant, da er det bare å lime inn teksten, og legge til bilder. Dette vist jeg skulle ha dårlig tid en dag, noe jeg sjelden har egentlig.

Den som har godt syn ser denne flate fisken under sanden, ikke lett å se på dei små bildene dere får servert, men dere får prøve, navnet er vartfall Kuhl`s Stingray og blir ikke lenger en denne på bildet, og det er ca. 40. cm.

Denne lille fargeklatten heter noe sånt som : Varicose Wart Slug og i følge Google er dette en åreknute snile ? eller noe der omkring. Men flott i fargen er den, ikke noe å si på det.

Denne lange skapningen vet jeg ikke hva heter, ei heller hvordan den lever. Men en ting er sikkert, det er ikke mye fart i den. Tipper den var ca. 1,5 meter lang.

Ikke finner jeg denne i plansjen heller, men noe artig oppsyn og fargesammensetning, og da vet jeg selvsagt ikke hvor stor den blir heller. Blir å se etter bok når jeg kommer hjem, også en utfyllende kartbok for bil, der koordinatene er innført for mange steder.

Her er jeg og min gode venn fra Norge, og læreren i bakgrunnen. Synd at det ble så grumsete, grunnen er at det ble vel mye padling før vi fikk stilt oss inn mot fotografen.

Denne fisken har jeg funnet navnet på, den heter Speckled sandperch og at fisken ligger oppe på Compact Coral, men en rar skapning er jo dette også, så som mye annet i havet, og oppe på land.

Dette er også en av artene ”agurk”, som jeg selvsagt ikke vet navnet på, nå begynner sikkert dere å bli like lei som meg, at jeg ikke vet navnet på alt der nede under vannoverflaten.

Her er en til av arten ”agurk” som jeg heller ikke finner i plansjen, men den ligner veldig på en som har ordet oransje i deg, men jeg ser da ikke noe oransje.

Men dette vet jeg hva er, for sånne har jeg selv laga mengde av..tomflasker, det er en av mine kvaliteter å tømme flasker. Men at dette har noe her nede å bestille er en annen sak, er liksom ikke flere små paller med flasker en forventer å se, men noen har gjerne hatt en ide her, siden det er noe tau inne i blant flaskene.

Desse korallene vet jeg heller ikke navnet på, og det var meningen å kjøpe en større plansje i dag, men bilkøen var så lang av det ble ikke noe av, prøver igjen i morgen da jeg ikke skal dykke. Men for meg ser det ut for at det er en skorpionfisk inne i mellom corallene (ikke jeg som har tatt bildet).

Disse fiskene vet jeg ikke navnet på, men dykkerlederen gjorde et tegn som om at det var barberblad/ barberverktøy, razor fish som vi ser her.

Og dette med lys under vann er ikke lett, jeg fikk ikke mange gode bilder i dag (kommer senere), så kanskje jeg må sjekke opp et kamera som har undervanns modus, det håper jeg det finnes i Nikon 1 utgave, som passer til mitt undervannshus. Ellers så blir det for dyrt med nye kamera hvert år, og alltid misfornøyd.  • Comments(0)//blogg.rogerracing.net/#post179