Roger's Reiseblogg

Roger's Reiseblogg

MC ferie 2015.

EUROPAPosted by Roger Thu, November 19, 2015 09:21:44

Da er det på tide å legge ut litt fra min MC ferie i år, det må deles opp i flere innlegg, da jeg har mye bilder, og turen varte i nesten 4. uker.

I år reiste jeg sammen med kona, som aldri hadde vært på MC ferie, ei heller rundt om i Europa.

Jeg var litt spent på om hun ville like det, og om vi vill få mye regn. Kun en gang var hun litt våt, og det kan vel være at jakken ikke var lukket rett.

Her er det første pause, og det er utenfor Moi på vei til Kristiansand.

Her er vi på kaien i Kristiansand, og venter på at ferja skal ta oss over til Danmark, denne dagen var selvsagt båten forsinket, noe som igjen medførte at vi ikke var på hotellet i Aalborg, før etter midnatt.

Kona blir faktisk mere sjøsjuk en meg, derfor tok vi båten i kveldingen, for å så kjøre rett på hotell, da gjør det ikke noe om hun tar en sjøsjuke pille, og sover det meste av båt turen.

Neste dag ble det en bedre frokost på hotellet, pakke på / i sidevogna, å reise av gårde med mål om å nå hjem til Gudrund og Peter, før det ble for sent på kvelden. Dette er venner som bor litt vest for Hannover.

Og her er vi så heldige at vi tar en stopp ved siden av vindmøller, som er på vei til montering en plass i Tyskland.

Så er vi hos våre venner i Tyskland, som endelig har flyttet inn i sitt nye hus, det har gått ca. 25 år siden Peter sagde ned sitt første tre, som selvsagt er eik, som fagverket er bygget av. Han har kun hatt hjelp til reisverk og noe småsaker, resten har di bygget selv.

Kona er vel så glad i kirsebær (heter det i Tyskland og moreller i Norge) som meg, og dette var midt i sesongen, så det ble mye bær spising på oss, da vertskapet hadde fått nok for i år.

Grilling ble det også, og kona bistår som grill mester. Må si at Tyskland kan dette med mat, både til middag, grill og ellers så er det mye god mat, og drikke i dette landet.

Så måtte jeg jo ta en liten olje servise på kardangen, det kom noe olje ut av ventilasjonen, som kanskje er normalt når sykkelen kun har gått i Norge di tre siste årene, så når Autobahnen låg der, da ble det noe mere fart på sykkelen, med resultat at det svettet olje på bak bremsen. Da ble det oljebytte og bytte av bremseklosser bak.

Så her er vi hos Heinz, som har så mye å vise frem i form av maskiner og bygg, dette er en (trur eg) 27. liter 1. sylinder diesel motor, med svinghjul på 1,5 tonn. Denne kan han bruke som generator, denne dekker hele huset med strøm, samt verkstedet.

Så har Heinz kjøpt enda et gammelt hus, som han renovere sammen med innleid arbeidskraft. Dette er kjøkken/stue i dette ny innkjøpte huset, som han vi ha i gammel stand, kun ordne det som må til for at huset skal stå noen hundre år til.

Stor trær er det også i Tyskland………. Denne er voksen, tror eg kunne fyra i vedovnen i noen år med denne stokken.

Ellers så har Heinz en del ved rundt om på eiendommen, trur at all ved han har, skulle dekke mitt behov om eg blir 100 år.

Og som vanlig er det en del gamle motorsykler her, di er jo blitt veldig flinke med å renovere eldre BMW på dette verkstedet, og loft og kjeller er jo fylt med deler, fra veldig gammelt, til nyere modeller.

Etter noen dager på besøk hos venner så reiser vi sørover, med den nye Garmin GPSen innstilt på, unngå motorvei og kjør på svingete veier. Denne innstillingen er bra i mange sammenhenger, minuset er vist en skal noen plass, det blir lite fremdrift om en har et mål, men er en som oss, på ferie så er det greit. I noen tilfeller måtte jeg nok stille om til vanlig, for å unngå motorvei, som fx. gjennom München, da hadde vi vel vært der enda.

Her vi kun kommet til Høxter, det ble en del regn, så da tok vi kveld der, kom litt seint i gang fra våre venner i Tyskland. Fin liten by med mange gamle flotte hus.

Noen hus var jo mange hundre år gamle, så siste verdenskrig sparte vartfall disse husene.

Her står jeg da………….. uten luft på sidevogns hjulet. Flere motorsyklister kjørte forbi uten en mine til å stoppe, enda jeg prøvde med et signal om at jeg trengte hjelp. Men en snill tysker i bil han stoppa, og ringte etter hjelp for meg, men det gikk ikke helt, da jeg så mannen komme mot meg i grøfta, da var det bare å gå i mot han, å spørre hva problemet var. ADAC ville ha så masse opplysninger om meg og min sykkel, for i det hele for å hjelpe meg. Da redningsbilen endelig kom, da ble det noe styr, ikke om hjelp, men om penger. Vedkommende på bilen dreit i hva jeg sa, sånt dekk som jeg har på sidevognen, får en ikke i vanlig handel. Dette dreit han i, og jeg måtte kjøre sykkelen lengre enn jeg hadde lyst til. Og vel om bord i bilen så spør jeg om han ikke kan raske på rett til et dekk verksted, nei da det kunne han ikke, måtte først innom kontoret for å betale. Rakk et dekk verksted med kjempeservice rett før stengetid, og det viste seg at ventilen på felgen var for lang, så sentrifugal kraften hadde knekket den. Takk for at dekket ikke var kaputt.

Og ADAC………… på dette kontoret var service et ukjent begrep, det fikk også Frende forsikring erfare da det ringte meg neste dag. Deres garanti dreit di i, kun kontanter som gjaldt.

Her har vi funnet oss et lite hotell og veldig koselig, langt ute på landet, og fortsatt på vei mot Italia. Mannen er sulten, som vanlig…………… og tørst. Fatter ikke at en skal bli så tørst av å kjøre motorsykkel.

Her var det høne som var dagens rett, og rikeslig med pommes, så sulten var jeg ikke, før langt på neste dag.

Her det et bilde fra utsiden av hotellet, ikke mye annet i nærområdet annet en bønder, og en caravan forhandler. Og sånne plasser trives jeg, fredelig og flott.

Resten av MC ferien kommer senere, når jeg har tid og lyst.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.